نخستین نشست علمی مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی در سال 96

• نخستین نشست علمی مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی در سال 96 با موضوع «فارسی بیاموزیم؛ تجربه‌ای از ویراست اول تا ویراست دوم» با حضور دو تن از مولفین این مجموعه دکتر محمودی بختیاری و دکتر ذولفقاری و معاون محترم مرکز دکتر طباطبایی روز چهارشنبه بیست و هفتم اردیبهشت در تالار ناصر خسرو دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی برگزار گردید. در ابتدای این نشست دکتر طباطبایی ضمن خیر مقدم و تشکر از مولفین مجموعه‌ی فارسی بیاموزیم رویکرد و تلاش مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید بهشتی را در راستای ارتقای جایگاه آموزش زبان فارسی دانستند و برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های ماهیانه این مرکز را یکی از اقدامات صورت گرفته به همین منظور عنوان کردند. در ادامه دکتر بختیاری به روند تألیف ویراست اول مجموعه‌ی فارسی بیاموزیم پرداخته و مشخصات ویراست اول را توجه به رویکرد ارتباطی در امر آموزش و استفاده‌ی موثر از تصاویر در این مجموعه که پیش از آن در کتاب‌های آموزش زبان فارسی سابقه نداشته، دانستند. ایشان با ذکر این نکته که با گذشت چند سال از تالیف این مجموعه و اقبالی که در مراکز آموزش زبان فارسی به این مجموعه شده بوده، بازنگری در محتوای مجموعه و تدوین ویراست تازه را امری ضروری عنوان کردند. دکتر بختیاری یکی از مواردی را که مورد اهتمام مولفان در بازنگری در ویراست جدید بوده، توجه به پژوهش‌هایی که در مورد این مجموعه صورت گرفته دانستند. ایشان همچنین یکی از ویژگی‌های ویراست تازه‌ی این مجموعه را توجه به فرهنگ‌ها، اقوام و ادیان مختلف و نیز عدم تبعیض جنسیتی در بازنمایی‌های آن دانستند. در ادامه‌ی این نشست، دکتر ذوالفقاری برخی از مشخصات ویراست تازه‌ی مجموعه‌ی فارسی بیاموزیم را برشمردند. ایشان با اشاره به جامعه‌ی هدف ویراست اول که در درجه‌ی اول فرزندان ایرانیان ساکن آمریکای شمالی بوده‌اند، جامعه‌ی هدف ویراست دوم را غیرفارسی‌زبانان از ملیت‌های مختلف دانستند. از سایر ویژگی‌هایی که ایشان ذکر کردند می‌توان به تلفیق کتاب درس و کار در ویراست جدید، تغییر قطع کتاب، اضافه کردن بخش الفبا در ابتدای مجموعه، تغییر محتوا و تصاویر مجموعه متناسب با مخاطب بزرگسال اشاره کرد. در ادامه‌ی این نشست حضار پرسش‌هایی را مطرح کرده و مولفین به این پرسش‌ها پاسخ دادند. در پایان این نشست نیز مراسم رونمایی از نخستین کتاب مجموعه‌ی فارسی‌ بیاموزیم انجام گرفت.