جشن فارسی‌آموزی زبان‌آموزان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی

مراسم جشن فارسی‌آموزی زبان‌آموزان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی در روز یکشنبه، ۲ بهمن ماه ۱۳۹۶، ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در محل تالار ناصرخسرو دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. اجرای این مراسم به عهدۀ یکی از زبان‌آموزان سوری، محمد شیاح، بود.

مراسم با قرائت قرآن توسط یکی از زبان‌آموزان سطح پیشرفته، عبدالباری محمد از کشور عراق، آغاز گردید. بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و سرود دانشگاه شهید بهشتی، دکتر محمدعلی اکبری، ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی، به حاضران خوشامد گفتند و دربارۀ اهمیت آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان و حضور این عزیزان در دانشگاه‌های ایران صحبت نمودند. ایشان اظهار امیدواری کردند که زبان‌آموزان مرکز پس از اتمام دورۀ فارسی‌آموزی در دانشگاه شهید بهشتی یا دیگر دانشگاه‌های ایران ادامه تحصیل بدهند. بعد از سخنرانی ایشان با حضور ایشان و دکتر بهروز ابطحی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور، ریاست مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی و دکتر امیرعلی نجومیان از تلاش‌های دکتر احمد خاتمی، ریاست سابق مرکز آموزش زبان فارسی تقدیر شد. در ادامه، دکتر ابطحی و دکتر خاتمی ضمن عرض خوشامد و تبریک به فارسی‌آموزان، دربارۀ ضرورت آموزش زبان فارسی و اهمیت مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی در این حوزه صحبت کردند. دکتر خاتمی همچنین به سابقۀ مرکز و چگونگی شکل‌گیری آن مختصراً اشاره فرمودند. دکتر اسماعیل‌پور نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های ریاست سابق، دستاوردهای کنونی مرکز را حاصل تلاش‌های ایشان و همکارانشان دانستند. ایشان همچنین به زبان‌آموزانی که دورۀ فارسی‌آموزی را با موفقیت طی کرده‌اند، تبریک گفتند و از آنها خواستند که مبلغ فرهنگ ایرانی در جوامع خودشان باشند. ایشان آرزو کردند که هر دوره از میان فارغ‌التحصیلان مرکز، تعدادی ولو اندک در رشتۀ ایران‌شناسی ادامه تحصیل دهند و به مستشرقان بزرگی تبدیل شوند.

در ادامه، نماهنگی از عکس‌های زبان‌آموزان پخش شد. این نماهنگ را یکی از زبان‌آموزان عراقی، ازهر الحمدانی، تهیه کرده بود. اسراء آل‌زیاد، یکی از زبان‌آموزان عراقی سخنران بعدی بود. وی خاطراتی را از حضورش در مرکز شهید بهشتی بیان کرد و به دشواری‌های یادگیری زبان فارسی و چگونگی تسهیل این امر اشاره کرد. در ادامه، نمایندۀ کشور عراق، احمد اللایذ، دربارۀ تجربۀ زبان‌آموزان عراقی از ایران و مرکز شهید بهشتی صحبت نمود و از تلاش‌های استادان و مسئولان مرکز قدردانی کرد.

سپس، نماهنگی دیگر از مصاحبه‌هایی پخش شد که طی ایام امتحانات با زبان‌آموزان انجام شده بود. در این نماهنگ، زبان‌آموزان به ویژگی‌های زندگی در ایران، غذاهای ایرانی، خلق‌وخوی مردم ایران، تجربه‌شان از مرکز شهید بهشتی و مسائلی از این دست اشاره کردند. سپس، تعدادی از زبان‌آموزان پایه به سرپرستی خانم آزاده شکری به اجرای سرود پرداختند. یوسف طاهاجان از کشور ترکیه، به عنوان نمایندۀ زبان‌آموزان ترک چند دقیقه‌ای صحبت کرد و از تلاش‌های مسئولان و مدرسان مرکز قدردانی نمود.

حسین البطاط یکی از زبان‌آموزان سطح پایه با صدای خودش دو آهنگ فارسی را اجرا نمود که با استقبال حاضران روبه‌رو شد. یکی از زبان‌آموزان چینی، شوجاچا، به عنوان نمایندۀ این کشور دربارۀ دشواری‌های یادگیری زبان فارسی برای چینی‌زبانان صحبت کرد و تجربه حضور در ایران را یکی از بهترین و ماندگارترین خاطرات زندگی‌اش برشمرد. این زبان‌آموز از طرف دیگر هم‌وطنانش از تلاش‌های مسئولان و استادان مرکز سپاسگزاری کرد. آخرین نماهنگ با عکس‌هایی از حضور زبان‌آموزان در کلاس‌ها، امتحانات، مراسم و رویدادهای دیگر مرکز پخش شد. نمایندۀ کشور سوریه، ایهم المحرز، به عنوان آخرین سخنران حضور در ایران را تجربه‌ای جالب و فراموش‌ناشدنی برای زبان‌آموزان سوری دانست و مرکز شهید بهشتی را خانۀ دوم خود نامید.

در پایان مراسم، با حضور مسئولان از تلاش‌های دکتر سید مهدی طباطبایی، معاونت مرکز، قدردانی به عمل آمد. و ایشان ضمن تبریک به زبان‌آموزان و تشکر از استادان و مسئولان، به تلاش‌های مرکز برای خدمت‌رسانی بی‌کم‌وکاست به زبان‌آموزان غیرایرانی اشاره کردند. همچنین از تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر جناب آقای حمید کاشانی، کارشناس مرکز، تقدیر شد. در ادامه، خانم لیلا کشانی به عنوان مدرس نمونۀ سطح پیشرفته معرفی شد. از ایشان و همچنین از مدرس کلاس‌های آزاد سینما، خانم ثمین اسپرغم و دبیر کارگروه فرهنگی، خانم آزاده شکری با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

در پایان، سه نفر برتر کلاس سطح پیشرفتۀ رشتۀ علوم انسانی (۱. اسراء آل‌زیاد از عراق؛ ۲. یوسف طاهاجان از ترکیه؛ ۳. اوس ابراهیم از سوریه) و رشتۀ فنی‌مهندسی (۱. عبدالباری محمد از عراق؛ ۲. مرتضی کاظم از عراق؛ ۳. محمد حازم از عراق) معرفی شدند. این زبان‌آموزان گواهی‌نامه‌های فارسی‌آموزی‌شان را از دست مسئولان دریافت نمودند.

مراسم با ثبت عکس‌های یادگاری زبان‌آموزان با استادان و مسئولان پایان پذیرفت.