داوری چکیده‌های ارسالی به همایش دو سالانه آزفا

روز یکشنبه هفدهم تیرماه 1397 و با حضور هیئت داوران، چکیده‌های ارسالی به دومین همایش دو سالانه آزفا، که 21 و 22 آبان در تالار مولوی دانشگاه شهیدبهشتی برگزار می‌­شود، مورد داوری قرار گرفت. پژوهشگرانی که چکیده‌های آنها پذیرفته شده، تا 31 شهریور ماه فرصت دارند تا اصل مقالات خود را ارسال کنند.

ابولقاسم اسماعیل‌پور، مدیر همایش دو سالانه آزفا در  حاشیه‌ی این جلسه گفت: این دومین همایش دوسالانه‌ی آزفاست که «استانداردسازی مواد آموزشی» نام گرفته است. عنوان این همایش با توجه به نیازسنجی از مراکز آزفای ایران و همچنین بخش زبان فارسی دانشگاه­‌های کشورهای دیگر انتخاب شده است.

وی افزود: در بررسی‌­ها متوجه شدیم که هر مرکزی بنا بر سلیقه و شیوه‌ی خاص خودش و یا سلیقه‌ی استادان‌شان، زبان فارسی را تدریس می­‌کنند، بنابراین این همایش فرصتی‌است برای آن‌که به یک استاندارد در آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان برسیم؛ استانداردی که هم در سطح ملی و هم در دانشگاه‌ها و مراکز خارج از کشور پاسخگوی نیازها باشد.

رئیس مرکز آزفای دانشگاه شهیدبهشتی همچنین گفت: انتظار نداریم که تنها با یک همایش به سطح استاندارد مدّ نظر برسیم، ولی موضوع استانداردسازی مواد آموزشی قطعاً در این همایش به چالش کشیده خواهد شد و پیشنهاداتی نیز مطرح می‌­شود.

وی همچنین درخصوص چکیده‌های ارسالی برای ارائه‌ی مقاله در همایش دوسالانه آزفا توضیح داد: بیش از 100 چکیده به دست ما رسیده است. در ارزیابی اولیه، چکیده‌ها از کیفیت علمی خوبی برخوردار بودند. در این جلسه‌یِ داوری سه سطح برای ارزیابی این چیکده ها قائل شده‌ایم که شامل؛ هماهنگی چکیده با محورهای همایش، رعایت نکات اصلی در چکیده (ذکر هدف، روش کار، نتیجه گیری) و هماهنگی محتوای چکیده با عنوان هستند. البته برخی از چکیده‌ها نیز به شرط اعمال اصلاحات، پذیرفته خواهند شد.

اسماعیل‌پور به حضور سخنرانانی از کشورهای دیگر نیز اشاره کرد و گفت: عنوان این همایش ملی است، با این وجود از استادان کشورهای دیگر که در زمینه‌ی آموزش زبان فارسی، تحقیقات  قابل‌توجهی داشته‌اند دعوت خواهیم کرد. در این جلسه تصمیم بر آن شد تا از پرفسور ایوانف از روسیه، پرفسور چنگ تونگ از دانشگاه شانگهای و دکتر مهبد غفاری از دانشگاه کمبریج جهت حضور در پنل‌­های سخنرانی و یا ارائه‌ی مقاله به‌صورت ویدئو کنفرانس دعوت شود.

مدیر همایش دو سالانه آزفا  با اشاره به آن‌که این همایش در دوره‌های آتی نیز ادامه پیدا خواهد کرد، توضیح داد: آمال و اهدافی که برای استانداردسازی مواد آموزشی در نظر داریم قطعاً با یک همایش به تحقق نخواهد رسید، اما با توجه به جدید بودن رشته‌ی آزفا در ایران، در همین جلسه پیشنهاد شد تا همایش دانشجویی نیز برای دانشجویان آزفا برگزار شود تا زمینه‌ی مشارکت بیشتر دانشجویان این رشته فراهم شود. همچنین برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و نقد کتاب در حوزه‌ی آزفا در برنامه‌ی کاری مرکز آزفای شهید بهشتی قرار دارد.

ایشان در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش تخصصی منجر به ایجاد انجمن پژوهشگران و استادان آزفا شود.

گفتنی است داوران چکیده‌های ارسالی؛  ابولقاسم اسماعیل پور، مدیر همایش دوسالانه و رئیس مرکز آزفای شهید بهشتی، سیدمهدی طباطبائی، دبیر اجرایی و معاون مرکز آزفای شهیدبهشتی، مهین‌ناز میردهقان، دبیر علمی و عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی، موسی نوشی، عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی، بهروز بختیاری، زبان‌شناس و استاد دانشگاه تهران، احمد صفارمقدم،  استاد و پیشکسوت آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، زهرا عباسی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و افسانه غریبی، مجید شمس‌الدین و امیر احمدی از بنیاد سعدی بودند.

لازم به ذکر است که چکیده‌های پذیرفته‌شده طی یک پست الکترونیک به پژوهشگران اطلاع‌رسانی خواهد شد.