گزارش نشست علمی معرفی «زبان و ادبیات چک»

نشست علمی معرفی زبان و ادبیات چک روز یک‌شنبه ۸ مهرماه ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به همت مرکز آزفای دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این نشست، جناب آقای دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور رئیس مرکز آزفا، جناب آقای دکتر مهدی طباطبایی معاون مرکز آزفا، خانم دکتر بزدخوار استاد دانشگاه چارلز پراگ، خانم دکتر زوزانا کریهوا استاد گروه ایرانشناسی این دانشگاه به همراه یکی دیگر از نمایندگان این دانشگاه، استادان و دانشجویان مرکز آزفا و دانشجویان گروه‌های زبان‌های خارجه دانشگاه شهید بهشتی به‌ویژه گروه‌ زبان‌های اسلاوی حضور داشتند.

در آغاز نشست، دکتر اسماعیل‌پور مهمانان نشست را معرفی کردند و هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی را توضیح دادند. در ادامه، خانم دکتر بزدخوا به زبان انگلیسی دربارۀ دانشگاه چارلز، امکانات این دانشگاه و زبان چکی صحبت کردند. ایشان از منظر زبان‌شناختی، زبان چکی را معرفی کردند و دقایقی با مشارکت حاضران به معرفی اعداد و نظام صرفی‌نحوی این زبان پرداختند. ایشان دربارۀ دانشمندان و به‌ویژه ادیبان اهل چک که در سطح جهان شناخته‌ شده‌اند، صحبت کردند.

خانم دکتر زوزانا کریهوا نیز به زبان فارسی به معرفی گروه ایرانشناسی این دانشگاه پرداختند و دربارۀ امکانات این دانشگاه در پذیرش و جذب دانشجو از سراسر جهان توضیحاتی ارائه کردند. ایشان دانشجویان حاضر در جلسه را به ادامه تحصیل در دانشگاه چارلز دعوت کردند و شرایط پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف را توضیح دادند. در ادامه دانشجویان نیز پرسش‌های خود را مطرح کردند. در این نشست، دربارۀ فرانتس کافکا نویسندۀ اهل چک نیز مفصلاً توضیحاتی داده شد و دانشجویان ایرانی نیز دربارۀ آثار این نویسنده دیدگاه‌های خود را طرح کردند.

در پایان، دکتر اسماعیل‌پور با تقدیم لوح تقدیر و هدایایی از استادان دانشگاه چارلز جمهوری چک قدردانی کردند.