از تاسیس دانشگاه شهید بهشتی ۶۴ سال میگذرد. این دانشگاه در شمال غربی تهران و در محلهٔ ولنجک واقع شده است و از نظر علمی و آموزشی امکانات منحصر به فردی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. این دانشگاه با ۱۹ دانشکده، ۱۱ پژوهشکده، قریب به ۹۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۱۹۰۰۰ دانشجو در حال فعالیت است. دانشگاه شهید بهشتی دارای سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است و دانشجویان میتوانند در رشتههای مختلف در این دانشگاه تحصیل کنند. پیوستگی مرکز با گروههای دوازدهگانه دانشکده ادبیات مثل زبان و ادبیات فارسی، تاریخ، زبانشناسی و رشتههای دیگر امکان ارتقای یادگیری زبانآموزان علاقهمند را تسهیل میکند. وجود رشتههای زبان مانند عربی، چینی، فرانسه، آلمانی، انگلیسی و روسی فضا را برای ایجاد ارتباطات اولیه زبان آموزان با محیط دانشجویی ایران بهتر از هر چیز فراهم میکند. کتابخانه دانشکده هم یکی از مهمترین کتابخانههای دانشگاه شهید بهشتی است که منابع علمی و آموزشی را در اختیار مشتاقان قرار میدهد.
دانشگاه شهید بهشتی با هدف گسترش فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اقدام به تأسیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان» نمودهاست. مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی دانشگاه شهید بهشتی در شهریور ماه سال ۱۳۹۴ بعد از برگزاری هشتاد و دومین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی با همکاری بنیاد سعدی با اخذ مجوز رسماً راه اندازی شد. این مرکز متقاضیان یادگیری زبان فارسی را از سراسر جهان میپذیرد و در دورههای مختلف آموزش میدهد.
در کنار کتابخانه دانشکده، مرکز آزفا نیز کتابخانه مستقلی دارد که زبانآموزان میتوانند به طور مستقیم به آن دسترسی داشته باشند. افزون بر این استفاده از نیروهای جوان و مجرب همراه با روشها و رویکردهای تازه تأثیری جدی بر فرایندهای یادگیری زبانآموزان میگذارد. ارزیابی پیوسته مدرسان و استفاده از منابع و ابزارهای آموزشی روزآمد، به رشد و توسعه جنبههای آموزشی کمک میکند. نزدیک به سه دهه از تأسیس رشته آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در دانشگاه شهید بهشتی میگذرد و دانشآموختگان بسیاری را به منظور آموزش زبان فارسی تربیت کرده است که هم اکنون در سراسر دنیا مشغول به ترویج زبان فارسی هستند و بسیاری از آنها به عنوان مدرس و پژوهشگر در مراکز فعال آزفا در کشور حضوری پر رنگ دارند.